Tηγανιά κοτόπουλου

Τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Η συνταγή της ημέρας που σου προτείνουμε είναι τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα.

Μια πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και ξετρελαίνει τους πάντες.

Αν και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά, εμείς θέλουμε να σου προτείνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό και να δοκιμάσεις να φτιάξεις τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Αλλωστε ο μπακαλιάρος δεν αρέσει σε όλους και ιδίως στα παιδιά. Το κοτόπουλο στο τηγάνι είναι η μόνη σίγουρη επιτυχία που μαγειρεύεται με μέλι και μουστάρδα και είναι γευστικότατο!

Ας δούμε την υπέροχη συνταγή του σεφ Πέτρου Συρίγου:

Συστατικά για την τηγανιά κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.τ.σ αλεύρι
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 2 λεμονιά (το χυμό τους)
  • 1 κ.τ.γ κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά. Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.

Δες το βίντεο για να κάνεις την συνταγή βήμα βήμα:

Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Πέτρο Συρίγο