Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για δροσερό τζατζίκι με ένα twist: Θα συνοδεύσει τέλεια το αρνάκι στο πασχαλινό τραπέζι

Το τζατζίκι είναι η συνοδευτική αλοιφή που ταιριάζει με όλα, συνοδεύει τα κρεατικά μας αλλά και τις πατάτες μας και είναι η δροσερή προσθήκη που χρειαζόμαστε.

Η σημερινή συνταγή έχει ένα twist, την προσθήκη του καρότου. Πολλοί το προσθέτουν στο τζατζίκι για μια έξτρα υφή και γεύση στο παραδοσιακό τζατζίκι και ο συνδυασμός όλων των υλικών είναι εξαιρετικός.

Ανεξάρτητα όμως από αυτήν την προσθήκη, μην ξεχνάτε πως, το τζατζίκι έχει μερικά μυστικά για να βγει πηχτό.

Το Νο1 είναι το στραγγιστό γιαούρτι αλλά και το ότι πρέπει το τζατζίκι να μείνει για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ιδανικά, αφήστε το όλο το βράδυ, μπει στο ψυγείο. Έτσι η υφή θα είναι καλύτερη αλλά και τα έλαια και τα αρώματα θα «δέσουν» μεταξύ τους.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το τζατζίκι

Υλικά

  • 500 gr Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • μια κουταλιά του γλυκού ξίδι και λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη. Τοποθετούμε το τριμμένο αγγούρι σε μία σήτα, ρίχνουμε το αλάτι μας και το αφήνουμε να βγάλει όλα τα υγρά του.

Αν χρειαστεί, το πιέζουμε και με τα χέρια μας πριν το ενσωματώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε και τρίβουμε και το καρότο κατά τον ίδιο τρόπο στον πιο μικρό όμως τρίφτη.

Τρίβουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το αγγούρι με το καρότο. Προσθέτουμε το ξίδι και λίγες σταγόνες λεμόνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε κατά τα γούστα μας αλάτι και πιπέρι.