Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι: Νηστίσιμο και θρεπτικό
Αν λατρεύεις κι εσύ τα γλυκά, αλλά νηστεύεις, σου έχουμε τη λύση.
Μπορείς να δημιουργήσεις απίθανα νηστίσιμα γλυκά που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα σε γεύση.
Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές και υλικά που μπορείς να προσθέσεις στα γλυκά σου. Το ταχίνι είναι ένα από αυτά.
Είναι το κατ’ εξοχήν νηστίσιμο συστατικό που προσθέτουμε σε πολλά γλυκά. Ακόμη, κάνει τα γλυκά light και πιο διαιτητικά, αν θέλεις να προσέχεις τι τρως.
Εμείς ανακαλύψαμε μια απίθανη συνταγή που μας ξετρέλανε. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ταχίνι που είναι νηστίσιμο και σούπερ υγιεινό.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
200 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα
80 γρ. αμύγδαλα ψημένα
60 γρ. cranberries
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα και το χυμό
κακάο σκόνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα τετράγωνο ταψί 20Χ20 εκ.
Τεμαχίζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα, τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο, ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!