Καρυδόπιτα

Η πιο αφράτη καρυδόπιτα με σιρόπι -Η παραδοσιακή συνταγή, η ορίτζιναλ

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα που έχεις φτιάξει ποτέ.

Το αποτέλεσμα θα είναι σαν του ζαχαροπλαστείου και η συνταγή δεν θα σου φανεί δύσκολη.

Η καρυδόπιτα είναι ένα από τα γλυκά που όλοι αγαπάμε και η συνταγή που βρήκαμε από τον Πάνο Παπαδάκη αξίζει να την δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.

Τόσο αρωματική που θα ενθουσιάσει! Αυτό το πατροπαράδοτο σιροπιαστό γλυκό με τη φανταστική γεύση του καρυδιού θα είναι πολύ δύσκολο να του αντισταθείς.

Φτιάξτε την πιο τέλεια παραδοσιακή και αφράτη καρυδόπιτα

Για την καρυδόπιτα

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ τριμμένο καρύδι
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτσ κανέλα
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 κτγ γαρίφαλο
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 800 γρ νερό
  • 800 γρ ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 3 μέτρια αυγά , μια πρέζα από αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από 3 μέτρια αυγά , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίχνουμε πολύ σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανιλίνες, το μπέικεν και το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Ανακατεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 35χ25 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και προσθέτουμε το σιρόπι. Πρέπει και τα 2 να ναι χλιαρά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να τραβήξει το σιρόπι για 2-3 ώρες.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr