Φωτογραφία: shutterstock

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μουσταλευριά -Έτοιμη στο πι και φι

Η μουσταλευριά είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα το οποίο αποτελούσε αγαπημένη λιχουδιά των Ελλήνων ακόμα και στην αρχαιότητα.

Συγκεκριμένα, στα αρχαία χρόνια η μουσταλευρία ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Η δημοφιλία της οφείλεται τόσο στην μεστή γεύση της, την εύκολη εκτέλεση της αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ προσιτή οικονομικά καθώς χρειάζεται ελάχιστα υλικά. Κύριο συστατικό της δεν είναι άλλο από τον μούστο, συνεπώς το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να απολαύσει κανείς το αγαπημένο γλυκό κέρασμα.

Με αυτή την απλούστατη συνταγή, η μουσταλευριά σας θα είναι έτοιμη να σερβιριστεί στο πι και φι.

Υλικά

  • 6 ποτήρια βρασμένο μούστο
  • 1 ποτηρι αλευρι που φουσκώνει
  • Καρυδοψυχα ψιλή
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε τον μούστο τον βάζουμε να πάρει 3-4 βράσεις
  • Τον αφήνουμε να μισο κρυώσει
  • Διαλύουμε το αλεύρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει, όταν κάνει φούσκες που σπάνε είναι έτοιμος.
  • Τον σέρβιρουμε σε πιάτα ρηχά, τρίβουμε λίγα καρύδια ψιλά, και λίγη κανέλα.