Μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα που λιώνουν στο στόμα
BOVARY ⸻ 02 SEP 2022
Τα μουστοκούλουρα είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκα εδέσματα μικρών και μεγάλων.
Τραγανά, μαλακά, με σουσάμι, με σταφίδες -σε οποιαδήποτε εκδοχή τους είναι πάντοτε πεντανόστιμα και δεν μας απογοητεύουν ποτέ.
Τα αγαπημένα βπυτήγματα αποτελούν μια πολύ θρεπτική και ελαφριά επιλογή πρωινού ή συνοδευτικού για τον απογευματινό καφέ και είναι το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας.
Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης και είναι σίγουρο πως δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Yλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 140 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. ΙΟΝ κακάο
- 6 γρ. αμμωνία
- 6 γρ. σόδα
- 6 γρ. κανέλα
- 2 γρ. γαρίφαλο
- 50 γρ. μέλι
- 100 ml πετιμέζι
- 75 ml σπορέλαιο
- 75 ml νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα μας τα υγρά υλικά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα στερεά και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ζυμαρακι.
- Κάνουμε μικρά κορδόνια με αυτό και τα τυλίγουμε κυκλικά.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί, με μεγάλο κενό μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν πολύ.
- Είναι πολύ σημαντικό το ταψί να έχει ψηλά τοιχώματα γιατί αφού τοποθετήσουμε τα μουστοκουλουρα μέσα πρέπει να το κλείσουμε με αλουμινοχαρτο από επάνω καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.