κουλουράκια

Κουλουράκια πορτοκαλιού -Εύκολα και γρήγορα, το τέλειο βούτημα για τον καφέ

Τα γλυκά σνακ ήταν και θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντισταθεί σε ένα μικρό και λαχταριστό κέρασμα;

Τα κουλουράκια είναι ένα αγαπημένο μας κολατσιό που λατρεύουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι μαμαδίστικα και γιαγιαδίστικα και μας θυμίζουν την μυρωδάτη κουζίνα του πατρικού μας σπιτιού.

Λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή άλλο ζεστό ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο. Τα πιο απλά κουλουράκια είναι αυτά με το πορτοκάλι και είναι ιδανικά για ένα ελαφρύ βούτημα στον καφέ.

Και μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα και χρονοβόρα, όμως, δεν είναι καθόλου. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που γίνονται εύκολα και γρήγορα και θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τα φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1-2 κρόκοι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Διαλύουμε την σόδα μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει
  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180C. Πλάθουμε την ζύμη σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
  • Χτυπάμε τον κρόκο με πηρουνάκι και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το cooklos.gr