Φωτογραφία: shutterstock

Μαριναρισμένη φέτα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

Η φέτα αποτελεί αναμφισβήτητα σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας και βασικό συστατικό σε πληθώρα παραδοσιακών συνταγών.

Ωστόσο, πέραν από τα νόστιμα πιάτα με φέτα που προσφέρει η ελληνική γαστρονομία, το αγαπημένο ελληνικό τυρί μπορεί να σταθεί κάλλιστα και μόνο του σαν ένας λαχταριστός μεζές.

Ορεκτικά όπως φέτα σαγανάκι, ή φέτα μπουγιουρντί είναι από τα δημοφιλέστερα στον κατάλογο μίας ταβέρνας και πάντα θα πρωταγωνιστούν σε ένα καλοκαιρινό τσιμπούσι μεταξύ φίλων.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πάρα πολλού διαφορετικοί τρόποι να απολαύσει κανείς το αγαπημένο τυρί, αρκεί να έχει φαντασία και όρεξη! Μία από τις λιγότερο γνωστές αλλά πεντανόστιμες συνταγές για φέτα είναι η μαριναρισμένη φέτα με λιαστή ντομάτα και μυρωδικά. Ένα δροσερό ορεκτικό με πλούσιο αρώματα, ιδανικό για να συνοδέψει ένα λαχταριστό καλοκαιρινό γεύμα.

Yλικά

  • 1 μπλοκ φέτας, σε κύβους
  • 10 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Μικρό ματσάκι βασιλικό και δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι και νιφάδες τσίλι

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Φυλάξτε το σε βάζο ή δοχείο τροφίμων στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας πιάτα. Απολαύστε το!

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής