Φέτα μπουγιουρντί

Συνταγή για φέτα μπουγιουρντί σε αλουμινόχαρτο με ντομάτες και πιπεριές

Η φέτα μπουγιουρντί είναι ένα πανεύκολο και απλό ορεκτικό που είναι πολύ διαδεδομένο στην ελληνική κουζίνα και ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Βρήκαμε στο διαδίκτυο μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για καυτερή φέτα μπουγιουρντί με ντομάτες και πιπεριές που φτιάχνεται με πολύ λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο! 

Aν έχετε φέτα που σας έχει περισσέψει, αυτή η συνταγή για φέτα μπουγιουρντί σε αλουμινόχαρτο είναι ο καλύτερος τρόπος για να την αξιοποιήσετε και να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο μεζέ που θα καταπλήξει όλους.

Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό σε όσους έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Η λέξη «μπουγιουρντί» σημαίνει στα τούρκικα «αυτός διέταξε». Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος, καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας, που πολλοί αγαπούν.

Το κύριο συστατικό που θα χρειαστείτε για αυτή την συνταγή για φέτα μπουγιουρντί είναι φυσικά το τυρί φέτα. Επιλέξτε ένα κομμάτι φέτα που έχει έντονη και αλμυρή γεύση. Για το πιο ζουμερό μπουγιουρντί χρησιμοποιείστε τις πιο ώριμες ντομάτες που θα βρείτε, για να μαλακώσουν αρκετά στο φούρνο και να βγάλουν τα ζουμιά τους που θα δώσουν γεύση.

Οι πιπεριές φλωρίνης θα δώσουν την απαραίτητη γλυκύτητα σε αυτή την πικάντικη συνταγή για φέτα μπουγιουρντί και η ρίγανη, το απαραίτητο μεσογειακό άρωμα.

Το μυστικό είναι να ψήσετε όλα μαζί τα υλικά τυλιγμένα καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να βγάλουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους και η φέτα να λιώσει μέσα στα υπέροχα, μυρωδάτα ζουμάκια.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κομμάτι τυρί φέτα
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
  • 4 κ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε σε καρέ. Κόψτε την πιπεριά φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
  2. Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μπόλικη ρίγανη και πάπρικα.
  3. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Η φέτα μπουγιουρντί σερβίρεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί.

Την συνταγή πήραμε από το tastycooking.gr