Βραστό μοσχάρι

To πιο ωραίο βραστό: Ένα απλό μυστικό θα απογειώσει τη σούπα σου

Το τσουχτερό κρύο θέλει κάτι ζεστό που θα μας ανακουφίσει και να μας γεμίσει με θαλπωρή.

Αν σκεφτούμε ποιο είναι το πιάτο που είναι απολαυστικό και μας ζεσταίνει, αυτό είναι το παραδοσιακό βραστό. Πρόκειται για μια λαχταριστή, αχνιστή σούπα με κρέας, συνήθως μοσχάρι.

Το βραστό μπορεί να είναι ένα απλό πιάτο, όμως θέλει την τέχνη του. Το μυστικό κρύβεται στην σωστή επιλογή του κρέατος.Το μοσχάρι αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη και καθένα είναι ιδανικό για ένα διαφορετικό πιάτο.

Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις το βραστό σου «λουκούμι», πρέπει να επιλέξεις το κομμάτι που ονομάζεται ποντίκι.

Είναι η άκρη από το μπροστινό πόδι και είναι μαλακό κομμάτι. Είναι πλούσιο σε κολλαγόνο και είναι ιδανικό για βραστό, σούπα και μαγειρευτά κατσαρόλας.

Η συνταγή για μοσχάρι βραστό με λαχανικά είναι η πιο απλή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

4 κρεμμύδια τριμμένα

6 καρότα

10 κολοκυθάκια μικρά

4-5 πατάτες

2 κύβους βοδινό

Λίγο σέλινο

Ελαιόλαδο

1 κ.γ. κουρκουμά

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας με άφθονο νερό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.

Το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και το σουρώνουμε. Το ξανά ξεβγάζουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι.

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι, μετά το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κρέας, τις πατάτες, το σέλινο, τους κύβους, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.

Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά ανακατεύοντας. Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα κ ανακατεύουμε καλά.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.

Καλή όρεξη!