Λαγάνα με ελιές σε τραπέζι

Η πανεύκολη και γρήγορη λαγάνα της Αργυρώς με ζύμη από πίτσα -Λαχταριστή, δεν θέλει ζύμωμα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και εμείς ετοιμάζουμε ήδη το σαρακοστιανό τραπέζι.

Εκλεκτοί μεζέδες, ουζάκι, χαρταετός (καιρού επιτρέποντος) και καλή παρέα συνθέτουν την εικόνα της παραδοσιακής Καθαράς Δευτέρας.

Μια μέρα νηστείας από το κρέας θα μας κάνει καλό, δεν θα στερηθούμε όμως το καλό φαγητό.

Χαλβάς, θαλασσινά, ταραμοσαλάτα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα έχουν την τιμητική τους.

Καθαρά Δευτέρα όμως χωρίς λαγάνα δεν γίνεται.

Το λεπτό αυτό αλλά τόσο γευστικό ψωμάκι, που αγοράζουμε κάθε χρόνο, δεν λείπει από κανένα σπίτι και κανένα τραπέζι τα Κούλουμα.

Φέτος, όμως, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου λαχταριστή λαγάνα και μάλιστα πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ψάξαμε και βρήκαμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με ζύμη από πίτσα που δεν θέλει ζύμωμα.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

Λαγάνα

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο έτοιμη ζύμη για πίτσα
1/2 φλιτζάνι σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την απλή και κλασική λαγάνα χωρίς ζύμωμα, ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη της πίτσας.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Βρέχουμε την ζύμη με νερό, την ρολάρουμε πάνω σε αρκετό σουσάμι και την βάζουμε στη λαμαρίνα.

Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.

Αφού φουσκώσει, με τα δάχτυλά μας κάνουμε λακουβίτσες στη φουσκωμένη ζύμη. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C στον αέρα για 20 λεπτά για να ροδίσει.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε σαν γέμιση, νηστίσιμα υλικά όπως πιπεριές, ελιές κ.α. Όταν είναι έτοιμη, την βγάζουμε, την κόβουμε σε φέτες και τη βουτάμε ζεστή στην ταραμοσαλάτα μας!

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο argiro.gr