Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για να γίνει το τζατζίκι πηχτό -Τα tips που θα το απογειώσουν σε γεύση

Συνταγή για βελούδινο τζατζίκι για να συνοδέψει το κρέας στο πασχαλινό τραπέζι.

Το τζατζίκι ταιριάζει άψογα με το κρέας και δεν μπορεί να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Είτε με τα κρέατα της σούβλας, είτε του φούρνου το τζατζίκι είναι η αλοιφή πρωταγωνιστής που συνοδεύει τα εκλεκτά πασχαλινά εδέσματα.

Το τζατζίκι είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά tips προκειμένου να βγει πυκτό και βελούδινο για να έχει ωραία γεύση.

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι απαραίτητο ώστε το τζατζίκι να έχει πυκτή υφή, όπως πρέπει να στραγγίσετε πολύ καλά το αγγούρι για να μην έχει νερά. Αν δεν στραγγιστεί σωστά το τζατζίκι θα βγει νερουλό.

Υλικά

  • 2 συσκευασίες γιαούρτιού στραγγιστό (εναλλακτικά χύμα γιαούρτι)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο -ανάλογα πόσο δυνατό το θέλετε
  • 2.κσ. ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι
  • 1 ελιά
  • λίγο άνηθο (προαιρετικά)
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.
  • Πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αγγούρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε λίγο άνηθο και πάλι ανακατεύουμε καλά
  • Γαρνίρουμε με λίγο λάδι και μια ελιά στην κορυφή.
  • Το αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο