Φωτογραφία: unsplash/ @enginakyurt

Τυρόψωμα με γιαούρτι, σαν αφρός -Πανεύκολη συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Τα τυρόψωμα είναι το ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους, στο σχολείο, στη βόλτα και στο γραφείο και έχουμε την ιδανική συνταγή με γιαούρτι.

Όταν πρόκειται να ετοιμάσουμε το σνακ της επόμενης ημέρας οι επιλογές ίσως να μοιάζουν περιορισμένες. Θα πάρεις ένα τοστ, ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών, η καθημερινή κατανάλωση όμως των ίδιων τροφών κατά πάσα πιθανότητα να σε κουράσει.

Ένα από τα σνακ που θα λατρέψεις χωρίς αμφιβολία είναι το τυρόψωμο. Οι αφράτες μπουκιές με τη γέμιση τυριού, τα αρώματα και τη γεμάτη γεύση, όχι μόνο θα σε χορτάσουν αλλά θα σε ενθουσιάσουν.

Τη συνταγή είδαμε από το Live Kitchen 

Συνταγή για τυρόψωμα με γιαούρτι

Για την ζύμη

  • 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (700-750 γρ)
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
  • 1 κούπα ηλιέλαιο (220 γρ)
  • 1 κούπα νερό (250 γρ)
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτγ αλάτι

Για την γέμιση

  • 400 γρ τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • Κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι(η κούπα που χρησιμοποίησα είναι 250 ml) , το ηλιέλαιο , το νερό , την ξηρή μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.

Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στη άκρη. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκι των 70 γρ. και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι 3 φορές στην μέση της ζύμης.

Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα τυρί κάθε φορά και αφού την πατήσουμε να ενσωματωθεί την βάζουμε στην μέση και κλείνουμε την ζύμη. Την βάζουμε σε ένα ταψί με μεμβράνη και με την ίδια διαδικασία κάνουμε όλα τα υπόλοιπα.

Τα αφήνουμε ν ξεκουραστούν για 15 λεπτά σκεπασμένα στο ταψί με μεμβράνη. Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε ομοιόμορφα όλα τα τυρόψωμα.