Φωτογραφία: unsplash/@shot_recp

Μια διαφορετική τούρτα -Σε κατσαρόλα, η πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή που έχετε δοκιμάσει

Στις γιορτές και στα γενέθλια συνηθίζεται να κόβουμε τούρτα ή ακόμη και σε ένα κάλεσμα πολλοί οικοδεσπότες ετοιμάζουν μια ξεχωριστή τούρτα για τους καλεσμένους τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε μια συνταγή για τούρτα με κρέμα, σοκολάτα και μπισκότα η οποία, όχι μόνο θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες, θα σας ενθουσιάσει κιόλας αφού γίνεται πανεύκολα.

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής δεν μοιάζει με όλες τις άλλες αφού η προετοιμασία των υλικών θα γίνει στην κατσαρόλα και το μόνο που θα κάνετε μετά είναι να στρώσετε τα υλικά σας σε ένα ταψί και να περιμένετε μέχρι να παγώσει στο ψυγείο.

Δείτα τα υλικά για την τούρτα κατσαρόλας

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κορν φλάορ
  • 150 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
  • 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει μέσα τα σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. ή λίγο μεγαλύτερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

Την απλώνουμε πάνω από μείγμα της κρέμας και γαρνίρουμε με σπασμένα πτι μπερ.