Τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Συνταγή για απίθανα τορτελίνια φούρνου με λιωμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας.

Οταν τα ζυμαρικά με τυρί μπαίνουν στον φούρνο τότε κανείς δεν λέει όχι σε ένα τέτοιο φαγητό! Αυτό το πιάτο είναι σίγουρη επιτυχία καθώς τα τορτελίνια φούρνου είναι από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα πιάτα που αγαπά όλη η οικογένεια.

Συνταγή για απίθανα τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει να δοκιμάσεις λαχταριστά τορτελίνια φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυρί gouda. Μια εύκολη συνταγή για ένα ιδιαίτερα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Tip: Δεν προσθέτουμε πολύ ελαιόλαδο στο σοτάρισμα, καθώς το μπέικον θα βγάλει αρκετό λίπος.

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • ½ κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. τυρί gouda,τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω. Βράζουμε τα τορτελίνια μια κατσαρόλα γεμάτη με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σύγχρονος, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να έχει πάρει χρώμα το μπέικον.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τη ρίγανη, το βασιλικό, την κανέλα, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα τορτελίνια και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος, διαστάσεων 20x28εκ. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο σκεύος και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γκούντα. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί και σερβίρουμε.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Γιώργου Τσούλη