Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με κανέλα και πορτοκάλι

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Aπ'όλες τις εκδοχές του αγαπημένου γλυκού βέβαια, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ίσως ο πιο αγαπητός απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.

Πρόκειται για το παραδοσιακό γλυκό που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν ενώ, εκτός από την τέλεια γεύση του, με το άρωμά του θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι κανέλα και πορτοκάλι.

Για να φτιάξετε τον παραδοσιακό χαλβά θα χρειαστείτε 6 βασικά υλικά ενώ το καλύτερο σε αυτή τη συνταγή είναι πως δεν θα χρειαστείτε ζυγαριά, αρκεί μονάχα μια κούπα για να μετρήσετε τα υλικά σας.

Επίσης, ο συνδυασμός χοντρού και λεπτού σιμιγδάλι θα δώσει στον χαλβά σας μια ακόμη μοναδική υφή που δεν μπορεί να συναγωνιστεί καμία άλλη συνταγή.

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Υλικά

  • 1 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι λεπτό
  • 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 2 φέτες πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρει το χρώμα και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει χρώμα ρίχνουμε σιγά- σιγά το νερό και τη ζάχαρη με δύο φλούδες πορτοκάλι και ξεκινάμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά. Μπορεί να χρειαστεί και να αποσύρουμε από το μάτι καθώς ο χαλβάς μας θα φουσκώσει και μπορεί να «πιτσιλίσει» και να μας κάψει.

Αφού ανακατέψουμε καλά και χυλώσει το μείγμα ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε ακόμα λίγο.

Βγάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού κ βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει αφού σκεπάσουμε με μία καθαρή πετσέτα. Βγάζουμε από την φόρμα μόλις κρυώσει και σερβίρουμε.