Συνταγή για ψωμί με 4 υλικά -Πανεύκολο, τραγανό απέξω και αφράτο μέσα
Το ζεστό τραγανό ψωμί είναι πάντα δελεαστικό.
Το ψωμί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι. Συνοδεύει το φαγητό μας, είναι η πρώτη μας επιλογή για να αλείψουμε τη μαρμελάδα και, πάνω απ' όλα, ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις.
Αν και στο μυαλό μας έχουμε το ψωμί σαν κάτι πολύ δύσκολο και μπελαλίδικο, του οποίου τη συνταγή μόνο οι πολύ καλοί μάγειρες μπορούν να φέρουν εις πέρας, βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για όλους.
Συνταγή για ψωμί με 4 υλικά -Πανεύκολο, τραγανό απέξω και αφράτο μέσα
Υλικά:
- 500 γρ. συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτί μπύρα 330 ml
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ. λάδι
- προαιρετικά σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι μας σε καθαρό πάγκο και αφού έχουμε ανοίξει μια τρυπα στο κέντρο ρίχνομε εκεί το λάδι.
Προσθέτουμε την μπύρα και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι στο ψυγείο για μισή ώρα. Αφού έχει περάσει το μισάωρο βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και ζυμώνουμε ελαφρά το ζυμάρι και δίνουμε ένα σχήμα καρβελιού.
Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε αν θέλουμε σουσάμι και μαυροσούσαμο το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί μέσα, για περίπου μια ώρα (ανάλογα τον φούρνο μας).