Συνταγή για εύκολη κιμαδόπιτα με σφολιάτα -Τραγανή και ζουμερή, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας
Η κιμαδόπιτα είναι μια από τις πιο λαχταριστές πίτες.
Με πλούσια γεύση που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, η κιμαδόπιτα είναι ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας.
Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και περισσέψει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, τραγανή και με ιδιαίτερη γεύση, πολύ πλούσια σε αρώματα.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξετε ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.
Συνταγή για εύκολη κιμαδόπιτα με σφολιάτα
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- ελαιόλαδο
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και στην συνέχεια τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να εξατμιστούν τα υγρά του.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 15'-20'. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι.
Απλώνουμε το μείγμα στο πρώτο φύλλο σφολιάτας, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράζουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.