Ροδακινόπιτα

Συνταγή ροδακινόπιτα -Ενα ζουμερο και μυρωδάτο κέικ που θα σε ξετρελάνει

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για λαχταριστή ροδακινόπιτα.

Η ροδακινόπιτα μπορεί να μην είναι ένα σύνηθες γλυκό, άπαξ και τη δοκιμάσεις όμως δεν θα μπορείς να ξεχάσεις την υπέροχη γεύση της.

Τα ροδάκινα είναι ένα από τα φρούτα του καλοκαιριού που λατρεύουμε να τρώμε. Ζουμερά, μυρωδάτα, με δροσιστική γεύση, είναι το ιδανικό σνακ για τα καλοκαιρινά μεσημέρια. Μπορούμε με τα ροδάκινα να φτιάξουμε μια λαχταριστή ροδακινόπιτα, η οποία φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Συνταγή για πεντανόστιμη και εύκολη ροδακινόπιτα

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε την απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού, εύκολη και γρήγορη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Η ροδακινόπιτα έχει υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση.

Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει 
  •  1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη καστανή
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ Μαργαρίνη πλάκα
  • 6 ροδάκινα μέτρια
  • 26 εκ.

Εκτέλεση

Παίρνουμε 1 φόρμα στρόγγυλη 26 εκ. ή αποσπώμενη αν θέλουμε να μην έχει πολύ σιρόπι. Τότε αν επιλέξουμε αποσπώμενη βάζουμε με ένα ταψάκι από κάτω για να μην τρέχουν τα ζουμιά στο φούρνο.

Αν την θέλετε πολύ ζουμερή τότε κάντε την σε απλή στρόγγυλη φόρμα. Αρχικά καθαρίζουμε τα ροδάκινα. Μετά απλώνουμε καστανή ζάχαρη στην φόρμα και στρώνουμε τα ροδάκινα.

Από πάνω κόβουμε το βούτυρο σε φέτες και το απλώνουμε πάνω απο τα ροδάκινα. Τα ψήνουμε στους 200C για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα ροδάκινα ετοιμάζουμε την ζύμη.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψει το μείγμα και ρίχνουμε τις βανίλιες και τα κομματάκια από τα ροδάκινα. Μετά από 15 λεπτά βγάζουμε τα ροδάκινα που ψήνονται και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λίγο μετά ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο τα ροδάκινα και ψήνουμε στους 180 c για 40 λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr.