Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για μπανόφι σε 5 λεπτά -Εύκολο και λαχταριστό

Το μπανόφι είναι ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Ένα δροσερό έδεσμα, με μπισκότο, σοκολάτα και καραμέλα είναι πάντα η λύση στις καλοκαιρινές λιγούρες και γενικότερα στις επιθυμίες για κάτι γλυκό. Το μπανόφι είναι η σωστή επιλογή γλυκού αν θέλεις να φτιάξεις και να απολαύσεις κάτι εύκολα και γρήγορα.

Η διαδικασία παρασκευής μοιάζει παιχνιδάκι και μάλιστα σε 5 λεπτά θα το έχεις έτοιμο. Μόλις το βάλεις στο ψυγείο και παγώσει, θα μπορείς να απολαύσεις το πιο λαχταριστό μπανόφι που έχεις φάει ποτέ.

Η συνταγή είναι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη

Συνταγή για μπανόφι σε 5 λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. μπισκότα αλεσμένα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
  • 200 ml γάλα, κρύο
  • 1 φάκελος σαντιγί στιγμής
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα τσέρκι 22 εκ. και πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι.

Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ρευστό. Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από την τάρτα που βρίσκεται μέσα στο τσέρκι. Το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 30′ ή μέσα στην κατάψυξη για 10′.

Σε μία μπασίνα, ρίχνουμε το γάλα και τον φάκελο με την σαντιγί στιγμής και τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 2′-4′ ή μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη. Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια, χύνουμε από πάνω της τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τα κομμάτια μπανάνας πάνω από την καραμέλα και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί. Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.