Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για πατατοκεφτέδες στον φούρνο -Tραγανοί και νόστιμοι, δεν έχουν καθόλου λάδι

Οι πατατοκεφτέδες φούρνου μπορούν να κερδίσουν και τους πιο «δύσκολους» καλεσμένους σε ένα τραπέζι.

Πρόκειται για το πιο λαχταριστό ορεκτικό, το οποίο μπορεί να συνοδευτεί με τζατζίκι, κέτσαπ, ακόμη και ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Η διαδικασία της συνταγής για τους πατατοκεφτέδες είναι πανεύκολη, αρκεί να έχετε τα 5 βασικά υλικά, τις πατάτες, το αυγό, λίγο σκόρδο και τριμμένη παρμεζάνα.

Τέλος, το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι η διαδικασία ψησίματος. Δεν έχει λάδια, αφού θα βάλετε τους πατατοκεφτέδες στον φούρνο .

Συνταγή για πατατοκεφτέδες στον φούρνο

Υλικά

  • 3- 4 πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι/ πιπέρι
  • Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και μόλις είναι έτοιμες, μαλακές, τις αποσύρουμε από το νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σε ένα μπολ τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τριμμένη τη σκελίδα σκόρδου, το αυγό, το αλεύρι, την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά.

Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά και γίνει ένα μείγμα, πλάστε μικρά μπαλάκια και σε ένα πιάτο ρίξτε ακόμη λίγη παρμεζάνα. Περάστε τους πατατοκεφτέδες στο τυρί και ακουμπήστε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Πιέστε με ένα ποτήρι ή με το χέρι σας και βάλτε στους φούρνο για 20-25 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Στα μισά του χρόνου γυρίστε τους για να ψηθούν και από τις δύο μεριές.