Φωτογραφία: Shutterstock

Φριτάτα: Συνταγή για την πιο λαχταριστή ιταλική ομελέτα -Χορταστική και με λίγα υλικά

Η Φριτάτα είναι η ιταλική εκδοχή της ομελέτας και είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τις ημέρες που δεν ξέρετε τι να φτιάξετε για φαγητό.

Σε μια έρευνά μας, ανακαλύψαμε μια συνταγή για φριτάτα, χορταστική και υγιεινή, με λαχανικά και cottage cheese που θα είναι έτοιμη σε 20 λεπτά.

Θα χρειαστείτε κολοκύθια, πιπεριές, ένα κρεμμύδι, μια πατάτα και τα μπαχαρικά σας. Φυσικά μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γούστα και να προσθέσετε γαλοπούλα ή κοτόπουλο, ή άλλα λαχανικά.

Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ενώ αν δεν έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στα λαχανικά, αυτός είναι ο τρόπος να τα καταναλώσετε εύκολα και αβίαστα.

Συνταγή για τη λαχταριστή ιταλική ομελέτα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 cottage
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πράσσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρή πατάτα
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε την πατάτα σε λεπτές λωρίδες και την περνάμε από ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε λάδι. Ψιλοκόβουμε παράλληλα όλα τα λαχανικά σε ροδέλες και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Λίγο πριν μαλακώσουν, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού και αφήνουμε σκεπασμένο το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε μια συσκευασία τυρί cottage. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι. Δυναμώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά (όχι στο πιο δυνατό) με κλειστό το καπάκι ώστε να ψηθεί και εσωτερικά.

Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε με προσοχή να μην σπάσει και ψήνουμε και για την άλλη πλευρά.

Μόλις είναι έτοιμη μεταφέρετε από το τηγάνι σε ένα μεγάλο πιάτο και κόψτε τα κομμάτια σαν πίτσα.