Συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα -Το μυστικό για να βγουν λουκούμι
Αν θέλεις να φτιάξεις πατάτες φούρνου που να συνοδεύσουν τέλεια τα γιορτινά κρέατα (όπως αρνί, χοιρινό ή μοσχάρι), πρέπει να έχεις μια συνταγή που να είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα, αλλά και να μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τα πιάτα του τραπεζιού.
Η συνταγή για πατάτες φούρνου που ακολουθεί είναι ιδανική για να συνοδεύσει οποιοδήποτε γιορτινό πιάτο ή οικογενειακό τραπέζι. Η απλότητα και η γεύση της την καθιστούν τέλεια για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου χωρίς να απαιτεί πολύπλοκες προετοιμασίες ή χρόνους μαγειρέματος.
Συνταγή για παάτες φούρνου:
Υλικά:
- 6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1,5 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/4 φλ. νερό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 7 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ρίγανη
- λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
Ρίξε τις πατάτες σου σε ένα ταψί και ρίξε από πάνω τα ανακατεμένα υλικά.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου με ένα κουτάλι παίρνε ζουμί από το ταψί και ρίχνε το πάνω στις πατάτες σου. Συνέχισε το ψήσιμο.
Οι πατάτες σου είναι έτοιμες!
Αυτή η συνταγή για πατάτες φούρνου είναι εξαιρετική και φαίνεται πολύ νόστιμη! Το μυστικό είναι ο συνδυασμός του ζωμού λαχανικών με το σκόρδο, το λεμόνι και τη ρίγανη, που δίνουν στις πατάτες μια υπέροχη γεύση και άρωμα. Ο τρόπος ψησίματος, με το να ρίχνουμε ζουμί πάνω στις πατάτες στα μισά του χρόνου, βοηθάει στο να παραμείνουν μαλακές και ζουμερές εσωτερικά, ενώ αποκτούν τραγανή κρούστα από έξω.
Αν θέλεις να δώσεις μια έξτρα πινελιά στη συνταγή, μπορείς να προσθέσεις λίγα φύλλα δάφνης ή να χρησιμοποιήσεις καπνιστή πάπρικα για επιπλέον γεύση. Αυτές οι πατάτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν κρέατα, όπως αρνί ή κοτόπουλο, ειδικά στις γιορτές!
Είναι μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου και την ανακαλύψαμε στο mrssoupe.com.