Η εύκολη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου για την πιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας
Η Βέφα Αλεξιάδου, η εθνική μας μαγείρισσα, άφησε μια κληρονομιά γεμάτη από νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές που εξακολουθούν να γεμίζουν με γεύση τα τραπέζια μας.
Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που μας χάριζε τις συνταγές της από το τηλεοπτικό πλατό της Ρούλας Κορομηλά, οι συνταγές της, όπως η γέμιση γαλοπούλας, παραμένουν αγαπημένες και συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση, ιδιαίτερα στις γιορτές. Έχοντας αυτήν τη συνταγή στο τραπέζι σας, θα εντυπωσιάσετε ακόμα και τους πιο δύσκολους καλεσμένους.
Η γέμιση γαλοπούλας της Βέφας Αλεξιάδου είναι εξαιρετικά γευστική και συνδυάζει διάφορες υφές, από το ρύζι και τα κάστανα μέχρι τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Μπορείτε ακόμα να την απολαύσετε και σκέτη, τόσο υπέροχη είναι. Ας δούμε πώς να την φτιάξετε:
Υλικά για τη γέμιση γαλοπούλας:
- 6 κουταλιές βούτυρο
- Εντόσθια γαλοπούλας, ψιλοκομμένα
- 1/4 κιλού μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 κιλού χοιρινό κιμά
- 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
- 200 γρ. κάστανα (βρασμένα ή ψημένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια)
- 1/4 κούπας κουκουνάρια
- 1/4 κούπας σταφίδες (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
- 1 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος
Εκτέλεση:
- Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας τα εντόσθια της γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το βούτυρο και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα εντόσθια, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείτε), το κονιάκ και αλατοπιπερώστε.
- Ρίξτε τον ζωμό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Η γέμιση είναι έτοιμη για να γεμίσετε τη γαλοπούλα ή να τη χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό.