Συνταγή για ελαφρύ κέικ αμυγδάλου

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου -Ελαφρύ, γευστικό και με γάλα αμυγδάλου

Βρήκαμε στο διαδίκτυο μια απίθανη συνταγή για κέικ αμυγδάλου.

Είναι νηστησιμο, ελαφρύ, γευστικό και με γάλα αμυγδάλου.Όποιος ανήκει στην κατηγορία vegetarian η vegan θα το αγαπήσει.

Την συνταγή πήραμε από την food blogger Χριστιάννα, μητέρα διδύμων, που έχει τον λογαριασμό «Xristianna's cooking» στο Instagram. Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και το κέικ αμυγδάλου είναι ιδανικό για πρωινό και απογευματινό σνακ.

Ας την δούμε:

Υλικά

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 0,75 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη
  • 375 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1,5 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα. Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου. Σε άλλο μπολ, με σύρμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα (παασπαλίζουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά κι έπειτα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά (γιατί θα είναι μαλακό) σε πιατέλα.

Την συνταγή πήραμε από τον λογαριασμό της Xristianna's cooking.