Συνταγή για πατάτες φούρνου με πορτοκάλι -Λιώνουν στο στόμα, πεντανόστιμο συνοδευτικό
Υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από λαχταριστές πατάτες φούρνου για το κρέας;
Στα οικογενειακά τραπεζώματα και ιδίως τις ημέρες του Πάσχα αφιερώνουμε λίγη παραπάνω ώρα στην κουζίνα, καθώς θέλουμε να μαγειρέψουμε για την οικογένειά μας ωραίο φαγητό που θα το ευχαριστηθούν όλοι.
Κάποιοι πειραματίζονται με νέες γεύσεις και συνταγές, ενώ άλλοι είναι πιστοί σε επιλογές που είναι διαχρονικές και τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μια από αυτές είναι οι πατάτες φούρνου. Το τέλειο συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.
Αλλωστε όταν μιλάμε για το πασχαλινό τραπέζι, μπορεί το κρέας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, οι πατάτες φούρνου, ωστόσο, αποτελούν επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του μενού!
Δοκιμάστε να φτιάξετε πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 πορτοκάλια (ο χυμός και το ξύσμα τους)
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο και ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε και τη ρίγανη.
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ cooklos.gr