Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για λαχταριστό μπριάμ με ό,τι έχεις στο ψυγείο -Τα ρίχνεις όλα στo ταψί και είναι έτοιμο

Το μπριάμ είναι ένα λαχταριστό φαγητό ιδανικό για καλοκαίρι -και όχι μόνο.

Το μπριάμ εκτός από υγιεινό φαγητό, είναι και εύκολο αφού το μόνο που πρέπει κανείς να κάνει είναι να κόψει ό,τι λαχανικό έχει απομείνει στο ψυγείο και να το βάλει στο ταψί.

Αν λοιπόν νηστεύετε και δεν ξέρετε τι φαγητό να μαγειρέψετε και πάλι σήμερα, αν έχετε λαχανικά στο ψυγείο τότε επιλέξτε το μπριαμ.

Ξεκινήστε κόβοντας σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά σας, βάλτε τα σε ένα ταψί, ρίξτε τα μπαχαρικά σας και ψήστε στον φούρνο.

Δείτε τη συνταγή για το μπριαμ

Υλικά

  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 4 μικρά κολοκύθια
  • 2 πιπεριές
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μια μικρή συσκευασία σάλτσα ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι/ πιπέρι/ ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά μας και τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί μας. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτα και τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μια κούπα νερό και σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε στον φούρνο για ακόμη 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.