Συνταγή για μαρμελάδα λεμόνι με 4 υλικά -Ζουμερή και λαχταριστή
Τι θα λέγατε να συνοδέψετε το πρωινό σας με μια πεντανόστιμη μαρμελάδα;
Mα μυρωδάτη μαρμελάδα λεμόνι, με τέλεια υφή, θα ήταν σίγουρα η καλύτερη επιλογή.
Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη που δεν θα σας δυσκολέψει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε προσεκτικά τα βήματα της συνταγής.
Συνταγή για μαρμελάδα λεμόνι με 4 υλικά -Χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη
O σεφ Γιώργος Τσούλης έχει μια απίθανη συνταγή για vegan μαρμελάδα λεμόνι, χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη. Η τέλεια επιλογή για να απογειώσει το πρωινό, αλλά και τα φαγητά σας, από ένα φρούτο που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.
Tip: Προσοχή στο ξεπίκιρισμα, πρέπει να ξεπικρίσετε καλά. Για καλύτερο αποτέλεσμα θέλουμε μη κερωμένα λεμόνια. Μπορούμε να αρωματίσουμε και με αρμπαρόριζα.
Υλικά
- 200 γρ. νερό
- 6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό λεμόνια
- 1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψηλό μέρος του τρίφτη. Προσέχουμε να μην βγάλουμε πάρα πολύ από τη φλούδα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ώστε να καλύπτονται τα λεμόνια και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα.
Τα σουρώνουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 4 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν οι φλούδες. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες, τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το δυόσμο και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν ένας πολτός.
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα στη συνέχεια τα λεμόνια και σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Την συνταγή πήραμε από το το σάιτ του Γιώργου Τσούλη.