Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς Πολυτελείας

Συνταγή για νηστίσιμο αλάδωτο χαλβά πολυτελείας -Εκπληκτικά αρώματα και γεύση

Σήμερα προτείνουμε να φτιάξεις νηστίσιμο χαλβά χωρίς λάδι που θα εντυπωσιάσει και τον πιο δύσκολο!

Είναι ένα γλυκό, αλάδωτο με εκπληκτικά αρώματα και γεύση. Αυτός ο χαλβάς είναι πεντανόστιμος και νηστίσιμος και αξίζει να δοκιμάσεις να τον φτιάξεις στο σπίτι σου.

Ο χαλβάς σε όλες τις παραλλαγές του είναι υπέροχος και κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Εμείς εντοπίσαμε στο διαδίκτυο μια συνταγή του σεφ Παναγιώτη Παπαδάκη, όπου ο χαλβάς είναι με κρέμα και νηστίσιμος.

Συνταγή για νηστίσιμο αλάδωτο χαλβά πολυτελείας

Αυτός ο χαλβάς γίνεται πανεύκολα και είναι ιδανικός σε περιόδους νηστείας. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 230 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • Kανέλα

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 170γρ ψιλό σιμιγδάλι, 200γρ χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 600γρ χυμό πορτοκάλι, 230γρ νερό, 400γρ ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα και την ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου, 80γρ κορν φλάουρ, 150γρ ζάχαρη, 2 βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το live-kitchen.gr