Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού -Ελαφριά, νόστιμα και μυρωδάτα

Τα γλυκά σνακ ήταν και θα είναι πάντα τα αγαπημένα μας.

Τα κουλουράκια είναι ένα αγαπημένο κέρασμα που λατρεύουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Συγκεκριμένα, τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι από τα πιο δημοφιλή «γιαγιαδίστικα» βουτήματα.

Είναι αρωματικά, νόστιμα και υγιεινά, και λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή άλλο ζεστό ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο.

Μπορεί επειδή μοιάζουν ντελικάτα και προσεγμένα η παρασκευή τους να σου φαίνεται μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, ωστόσο, δεν είναι καθόλου. Ο σεφ Δημήτρης Μακρυνιώης προτείνει μια τέλεια συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού που γίνονται εύκολα και γρήγορα και θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Yλικά

  • 120γρ. ηλιέλαιο
  • 120γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 140γρ. άχνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, την άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. η μία και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15′-20′ λεπτά.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: