Συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια μελιού -Ελαφριά, νόστιμα και μυρωδάτα
Αν αγαπάτε τα κουλουράκια, τότε αυτή η συνταγή για κουλουράκια μελιού θα σας ενθουσιάσει.
Τα κουλουράκια είναι ένα αγαπημένο κέρασμα που λατρεύουμε ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι αρωματικά, νόστιμα και λατρεύουμε να τα απολαμβάνουμε με τον καφέ ή άλλο ζεστό ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο.
Εμείς βρήκαμε στο Instagram μία συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια μελιού που αξίζει να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Αν έχετε μικρά παιδιά, σίγουρα θα τα προτιμήσουν.
Συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια μελιού
Την συνταγή για κουλουράκια μελιού βρήκαμε από το προφίλ της blogger Μαρίας Τσιάκαλου στο Instagram. To «marys_gramm» έχει πολλές συνταγές για όλα τα γούστα.
Για 30 με 35 Κουλουράκια μελιού θα χρειαστείτε (Η κούπα είναι των 250 ml):
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κ.γ κοφτό κανέλα
- 1/3 κούπας μέλι
- Ξύσμα & χυμό από ένα μεσαίο πορτοκάλι
- 1κ.γ κοφτή σόδα (σκόνη)
- 3 κούπες αλεύρι γενικής χρήσης
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το αλεύρι.
Χτυπήστε τα δυνατά για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίξτε σταδιακά μέσα και το αλεύρι. Βάλτε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά και στην συνέχεια πλάστε κουλουράκια πλεξούδες.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μην ξεχάσετε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί σας. Στην αρχή θα σας φανούν μαλακά, όταν κρυώσουν όμως γίνονται τραγανά και πεντανόστιμα!