Συνταγή για εύκολα σπανακοπιτάκια -Μπαίνουν στον φούρνο για 25 λεπτά και είναι έτοιμα
Θέλεις να φτιάξεις σπανακοπιτάκια και να μην παιδευτείς πολύ; Βρήκαμε μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με την ευκολία της.
Η σπανακόπιτα αποτελεί αγαπημένο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα φαγητό με το οποίο μεγαλώσαμε και όλοι μας έχουμε μνήμες από τη μυρωδιά μιας φρεσκοψημένης πίτας που μας περιμένει στο τραπέζι ζεστή.
Στο Instagram εντοπίσαμε μια συνταγή για νόστιμα σπανακοπιτάκια που γίνονται πανεύκολα. Η συνταγή είναι της blogger Δέσποινας που έχει τον λογαριασμό «justamom1983» στο Instagram.
Συνταγή για εύκολα σπανακοπιτάκια -Μπαίνουν στον φούρνο για 25 λεπτά και είναι έτοιμα
Yλικά
- 1 αυγό
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ γιαούρτι
- 50 γρ σπανάκι
- Λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι αν θες
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ φέτα σε κομμάτια
- 20 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 140 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Bάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και τα ανακατέψουμε. Στη συνέχεια βάζουμε στο ίδιο μπολ το σπανάκι, τον άνηθο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και έπειτα ρίχνουμε την φέτα κομμένη, την γραβιέρα και το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τα σπανακοπιτάκια. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, βάζουμε τα σπανακοπιτάκια για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα!
Δείτε το βίνεο: