Κολοκυθόπιτα

Συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Βρήκαμε μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι!

Μια πολύ καλή επιλογή για το καλοκαίρι που θέλουμε να τρώμε ελαφριά και με ωραία γεύση.

Το καλοκαίρι τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους και είναι από τα λαχανικά που έχουν σταθερή αξία στην κουζίνα μας. Βραστά σε σαλάτες, τηγανητά με χυλό ή χωρίς, γεμιστά, σε φαγητά κατσαρόλας ή φούρνου όπως το μπριάμ, ως γέμιση σε πίτες, όπως και να τα μαγειρέψουμε είναι απλά απολαυστικά.

Αν και τα βρίσκουμε στην αγορά όλο τον χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού είναι στις καλύτερες στιγμές τους. Υπάρχουν λοιπόν πολλές ωραίες παραδοσιακές συνταγές με έχουν τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια, όπως κολοκυθάκια γεμιστά, κολοκυθόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες που σίγουρα τρως το καλοκαίρι.

Εμείς σου βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι που θα σε ενθουσιάσει. 

Υλικά

  • Κολοκυθάκια – 2 τεμ
  • Γιαούρτι – 800 g / 28 oz
  • Αυγά – 4 τεμ
  • Πράσινο σκόρδο – 2 κοτσάνια
  • Τυρί – 80 g
  • Ελαιόλαδο – 20 ml
  • Ανηθο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Σε αυτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο μείγμα που προκύπτει.

Ρίξτε σε ένα ταψί, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20 λεπτά με αλουμινόχαρτο και 15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο στην ίδια θερμοκρασία. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ xrysoskoufaki.gr