Συνταγή για κέικ πορτοκαλιού νηστίσιμο -Αφράτο, αρωματικό και γευστικό
Η νηστεία δεν σημαίνει απαραίτητα στέρηση νόστιμων λιχουδιών.
Γι’ αυτό βρήκαμε στο διαδίκτυο μια απίθανη συνταγή για νοστιμότατο και πορτοκαλένιο κέικ. Αφράτο, αρωματικό και γευστικό!
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, θέλεις 15 λεπτά για να την προετοιμάσεις και είναι ιδανική για το πρωινό σου ή για σνακ στην δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η γεύση του θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 480γρ. αλεύρι
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλίνη
- 300γρ. ζάχαρη
- 400γρ. χυμός πορτοκάλι
- 200γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε, μόλις ομογενοποιηθούν τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για 30”.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 20/20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Δείτε το βίντεο:
Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του σεφ Δημήτρη Μιχαϊλίδη.