Φωτογραφία: Shutterstock

Λαχταριστή ντοματόπιτα με φέτα, χωρίς φύλλο -Εύκολη συνταγή και υπέροχη γεύση

Μια πίτα είναι πάντα η ευκολότερη επιλογή, αν ψάχνει κανείς κάτι λαχταριστό και χορταστικό, είτε για σνακ, είτε για κυρίως.

Η ντοματόπιτα, εκτός από την τέλεια γεύση της έχει και πολύ εύκολη συνταγή, ειδικά η σημερινή, η οποία δεν χρειάζεται φύλλο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να την ετοιμάσετε βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σας και σε μόλις μία ώρα θα έχετε την πιο τραγανή και νόστιμη ντοματόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Η ντοματόπιτα είναι ιδανική για σνακ στο γραφείο ή και την παραλία, επομένως, δοκιμάστε της και θα δείτε πως θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συνταγή για ντοματόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 6-7 ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σκόρδο. Μόλις σωταριστεί καλά το σκόρδο το βγάζετε.

Ρίχνετε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.

Τα αφήνετε στο τηγάνι μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Τα βγάζετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τα βάζετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε τη φέτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

Ρίχνετε τα αυγά και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να σφίξει λίγο η μάζα των υλικών. Σε ένα μεσαίο ταψάκι ρίχνετε λίγο λάδι και αδειάζεται το μείγμα των υλικών. Ψήνετε στους 180 για περίπου 1 ώρα.