Κολοκυθόπιτα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, εύκολη και λαχταριστή -Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

Το καλοκαίρι τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους και είναι από τα λαχανικά που έχουν σταθερή αξία στην κουζίνα μας.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές ωραίες παραδοσιακές συνταγές με έχουν τα αγαπημένα μας κολοκυθάκια, όπως κολοκυθάκια γεμιστά, κολοκυθόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες που σίγουρα τρως το καλοκαίρι.

Συνταγή για εύκολη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Αυτή την εύκολη συνταγή για λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που πήραμε από τον σεφ Γιάννο Βαλιάνο θα την κάνετε συνέχεια γιατί είναι απλά πεντανόστιμη.

Γίνεται στο τσακ μπαμ και ψήνεται γρήγορα. Έτσι και την δοκιμάσεις θα την λατρέψεις.

Υλικά

  • 800 γρ κολοκυθια
  • 80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ φετα
  • 70 γρ φρυγανιά
  • 100 γρ γιαούρτι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι δυόσμο η άνηθο
  • Έξτρα φρυγανια και λιγο λάδι για το ταψί

Για τη σος γιαουρτιού

  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • Άνηθος
  • Λιγο αλάτι & λιγο ξύδι αν θέλετε

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες των κολοκυθιών και τρίβουμε στον τρίφτη. Έπειτα βάζουμε σε μια πετσέτα και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι, το γιαούρτι, πιπέρι εάν θέλουμε, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα 3 αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε την φρυγανιά και την σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να έχουμε ένα μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί 32*25 και βάζουμε λίγο λάδι. Το απλώνουμε με ένα χαρτί και ρίχνουμε φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, μεσαία σχάρα, περίπου 25 λεπτά να ροδίσει και να μοσχομυρίσει.

Εάν θέλετε να βγει πιο φουσκωτή απλά την βάζετε σε μικρότερο ταψί και την ψήνεται για λίγο παραπάνω.

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιάννο Βαλιάνο.