Ρεβιθοκεφτέδες

Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες -Τραγανοί και λαχταριστοί, θα τους λατρέψουν τα παιδιά

Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα υγιεινό και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες σνακ που μπορείς ακόμη και να έχεις μέσα στη τσάντα σου για... έκτακτη ανάγκη.

Μπορεί οι ρεβιθκεφτέδες να ακούγονται μπελαλίδικοι όσον αφορά την εκτέλεση της συνταγής τους, η αλήθεια όμως είναι πως είναι εύκολοι, αρκεί απλά να βάλεις όλα σου τα υλικά σε ένα μπολ και να τα αναμείξεις καλά μεταξύ τους.

Τα ρεβίθια είναι πλήρης τροφή μιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, έτσι με κάθε μπουκιά θα έχεις πάρει από τα ρεβίθια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Υ.Γ: Μπορείς να τους βάλεις σε καυτό λάδι στο τηγάνι, μπορείς όμως να τους ψήσεις και στον φούρνο.

Τη συνταγή πήραμε από το TrustYourNutritionist στο Instagram 

Υλικά:

  • 200 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια (βρασμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο
  • 1/2 φλ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι

Για την εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμίξερ και τα αναμιγνύουμε καλά .Αφήνουμε τη ζύμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Τέλος, φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.