Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με θυμάρι και lime -To ιδανικό συνοδευτικό για τηγανητές πατάτες

Ένα ντιπ γιαουρτιού είναι πάντα ιδανική επιλογή αν θέλετε να συνοδέψετε τα ορεκτικά ή τα ψητά σας σε ένα τραπέζι.

Οι επιλογές στις συνταγές των ντιπ γιαουρτιού είναι πολλές, μια από αυτές όμως είναι με lime και θυμάρι, δροσερή και απολαυστικη, ό,τι πρέπει για να βουτήξετε κάθε μπουκιά μέσα και να απογειώσετε το γευστικό αποτέλεσμα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού, όποιο επιθυμείτε εσείς, μερικά μπαχαρικά για νοστιμιά, ελαιόλαδο και χυμό lime.

Συνταγή για ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ

Εκτέλεση

Βάλτε την ποσότητα γιαουρτιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε αφού προσθέσετε τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού και το θυμάρι.

Στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι, μαζί με μια πρέζα πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λάιμ. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Αφήστε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο και απολαύστε με τα ορεκτικά σας.