Γεμιστό θράψαλο: Το απόλυτο πιάτο της Σαρακοστής μυρίζει θάλασσα
Η Σαρακοστή ξεκίνησε και μαζί της η περίοδος της νηστείας μέχρι το Πάσχα.
Τα νηστίσιμα πιάτα είναι υπέροχα και λαχταριστά και μάλιστα σε βοηθούν να αποτοξινωθείς από το πολύ κρέας.
Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους, τα οποία τα απολαμβάνουμε πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση.
Το καλαμάρι και το θράψαλο είναι από τα πιάτα που τιμάμε δεόντως. Αν θέλεις σήμερα να φτιάξεις λαχταριστά γεμιστά θράψαλα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, σου έχουμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή με απλά υλικά που αποκλείεται να μην έχεις ήδη στο σπίτι σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
4 θράψαλα μεσαίου μεγέθους
200 γραμμάρια ρύζι γλασέ
Φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. πολτός ντομάτα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, σκόρδο, κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το θράψαλο. Κρατάμε το σώμα τους.
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και την ουρά.
Τα σωτάρουμε για 10 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με όλα τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα θράψαλα. Όχι πολύ γιατί θα βράσει και άλλο το ρύζι και θα γίνουν σφιχτά.
Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε την γέμιση που περίσσεψε και περιχύνουμε με νερό για να σκεπαστούν τα θράψαλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Καλή όρεξη!