κεφτεδάκια

Χταποδοκεφτέδες: Ενα διαφορετικό και λαχταριστό ορεκτικό για το σαρακοστιανό τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε αλλά φέτος θα είναι πολύ διαφορετική. Το τραπέζι για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα όμως θα στρωθεί κανονικά και θα απολαύσουμε οικογενειακά τα εκλεκτά, νηστίσιμα εδέσματα.

Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα και κάθε λογής θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και φέτος.

Αν, όμως, θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, σου έχουμε την τέλεια ιδέα. Όλοι έχουμε φάει κεφτέδες από λαχανικά, ποτέ όμως δεν είχαμε δοκιμάσει χταποδοκεφτέδες!

Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις λαχταριστά και αφράτα κεφτεδάκια από χταπόδι και να τα απολαύσεις με τα υπόλοιπα εδέσματα και λίγο ουζάκι.

Η απίθανη συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι κιμά
2 κρεμμύδια ξερά αλεσμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο αλεσμένα
4 φέτες ψωμί τρίμμα
Χυμό από ένα λεμόνι
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Στη συνέχεια, αλέθουμε το χταπόδι να γίνει κιμάς.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους χταποδοκεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Θέλουν περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά.

Για το ντιπ γιαουρτιού (προαιρετικά)

300 γρ γιαούρτι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι πιπέρι
Κύμινο
Λίγο ελαιόλαδο

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Katerina Sweet Cooking

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.