Γεμιστό κοτόπουλο

Συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο με ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα -Μπαίνει στον φούρνο και λιώνει στο στόμα

Με λίγη μαγειρική φαντασία, μπορείς να δημιουργήσεις σχεδόν τα πάντα αν έχεις στη διάθεσή σου ένα στήθος κοτόπουλου και μερικά μυρωδικά.

Σε πολλούς αρέσει να τρώνε φιλέτο κοτόπουλου καθώς είναι το πιο οικονομικό από τα φιλέτα των κρεατικών. Τόσο το στήθος όσο και το μπούτι έχουν λιγότερα ζωικά λιπαρά από ό,τι τα κόκκινα κρέατα, με το φιλέτο από το στήθος να είναι η πλέον άπαχη επιλογή. Είναι γνωστό πως το προτιμούν όσοι είναι σε δίαιτα.

Επίσης το φιλέτο κοτόπουλου το βρίσκουμε παντού, τόσο σε κρεοπωλεία χύμα, όσο και στα σούπερ μάρκετ, συσκευασμένο σε δισκάκια για να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι επειδή έχει κάπως άτονη γεύση, συνδυάζεται με πολλά υλικά. Εμείς βρήκαμε μια συνταγή που γεμίζεις το φιλέτο κοτόπουλου με ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα.

Βρήκαμε στο Instagram μια πανεύκολη συνταγή για στήθος κοτόπουλου που μπαίνει στον φούρνο και το γεμίζεις με τυρί μοτσαρέλα και ντομάτα. Ενα φαγητό που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να έχεις μεγάλη εμπειρία στην μαγειρική.

Το πεντανόστιμο γεμιστό στήθος κοτόπουλου μπορεί να συνδυαστεί με μια πλούσια σαλάτα εποχής και να έχεις έτσι ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Αυτό που θα χρειαστείς είναι μία ντομάτα, λίγες φέτες τυρί μοτσαρέλα και δύο κομμάτια στήθος κοτόπουλου.

Πώς θα το μαγειρέψεις

Κόβεις το στήθος κοτόπουλου στη μέση και το γεμίζεις με λίγες φέτες ντομάτα και τυρί. Βάζεις λάδι, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα. Στη συνέχεια λαδώνεις ένα πιρέξ και βάζεις μέσα τα δύο κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνεις για 50 λεπτά στους 350 στον φούρνο και είναι έτοιμο!

Συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο με ντομάτα και τυρί μοτσαρέλα

Tip: Όση ώρα ψήνουμε το γεμιστό κοτόπουλο δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.