Στον Τραβόλτα το ψάρι τρώγεται αλλιώς...

Στον Τραβόλτα θα φας κοντοσούβλι καλαμάρι, μουσακά με χταπόδι και μιλφέιγ σαρδέλας

Στα δυτικά προάστια το εστιατόριο«Τραβόλτα» σερβίρει μεσογειακά πιάτα με πρωταγωνιστή το ψάρι και τα θαλασσινά.

Η ιστορία του «Tραβόλτα» ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Ο ιδιοκτήτης της πιο δημοφιλούς ψαροταβέρνας της πόλης, που σέρβιρε σαλάτα με βραστό κολοκύθι, αγγουροντομάτα και χταπόδι, καλαμάρι, μπαρμπούνι και μπακαλιάρο στο τηγάνι, ο Λάκης Λαμπρόπουλος ήταν δεινός χορευτής της εποχής. Ο ίδιος μαζί με την αδερφή του χόρευαν rock n roll -και όχι μόνο- και σύντομα όλοι τον φώναζαν «Τραβόλτα». Στο μαγαζί του είχε από 12 ετών τον Ανέστη Λαζάι, ο οποίος έμεινε δίπλα του, και σαν γιο του και μέσα σε 25 χρόνια έμαθε την τέχνη του ψησίματος του ψαριού. Όταν πέθανε ο Λάκης, ο «γιος» του ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο που τους γνώριζε χρόνια ως πελάτες και τον Φεβρουάριο του 2012 ανοίγουν λίγο πιο κάτω τον «Τραβόλτα», ένα εστιατόριο που μέχρι σήμερα δεν σταματάει να εκπλήσσει θετικά τους επισκέπτες του.

Ο «Τραβόλτα» έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο στέκι για ψάρι στο Περιστέρι. Παρόλο που δεν βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αλλά σε μια συνοικία των δυτικών προαστίων τα ψάρια και τα θαλασσινά μυρίζουν «αλμύρα». Για την καλύτερη σοδειά συνεργάζονται με τρία καΐκια, το ένα αποκλειστικά για να φέρνει ολόφρεσκα χταπόδια.

Το μενού αλλάζει με την εποχικότητα, τη φαντασία και τη διάθεση των ιδιοκτητών του, αλλά υπάρχουν κάποια κλασικά πιάτα που πάντα θα επιστρέφεις για να τα γευτείς σαν να είναι η πρώτη φορά. Όσο για την πρώτη ύλη, προέρχεται από μικρούς παραγωγούς. Έχουν το δικό τους βιολογικό ελαιόλαδο από natura περιοχή του Αγίου Όρους και φυσικά τριών ειδών ποικιλίες κρασιού για να ταιριάζουν άψογα με τα πιάτα.

Ο εσωτερικός χώρος του εστιατόριου.

Οι ιδιοκτήτες του «Τραβόλτα» αγαπάνε οι ίδιοι το ψάρι και έχουν βρει δημιουργικούς τρόπους για να το σερβίρουν. Η φιλοσοφία τους είναι να μάθουν στους επισκέπτες πως όλα τα πιάτα που τα έχουμε συνηθίσει με κρέας γίνονται με ψάρι και θαλασσινά χωρίς να υστερούν σε γεύση.

Στον κατάλογο θα βρείτε πολλές και καλές επιλογές, ενώ το τηγάνι είναι από τα δυνατά όπλα του εστιατορίου. Όμως, η αρχή πρέπει να γίνει με τα ωμά ψάρια -σε κάποια υπάρχει ελάχιστο wasabi κι αυτό μόνο για να δώσει μια πιο spicy γεύση, καθώς στόχος είναι να διατηρηθεί ο μεσογειακός χαρακτήρας στις γεύσεις. Από αυτά που αξίζουν τη δοκιμή σας είναι το καρπάτσιο τσιπούρας, το χταπόδι καρπάτσιο και σίγουρα το μπαρμπούνι με αυγοτάραχο -μάλιστα το κόκκαλο έχει ψηθεί σε αλατόξυδο και τρώγεται όλοκληρο. Μάλιστα, όλα τα φρέσκα πιάτα μπορούν να σερβιριστούν ωμά (καρπάτσιο, σεβίτσε, σασίμι).

Όλα τα φρέσκα ψάρια γίνονται καρπάτσιο, σασίμι και σεβίτσε.

Από τα ορεκτικά και τις σαλάτες έχουν ενδιαφέρει τα βλίτα με τις γαρίδες και η φάβα με το καπνιστό χέλι, το οποίο θα μπορούσα να το πάρω και για κυρίως πιάτο. Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα ορεκτικά που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε γιατί δεν έχετε φάει πιο νόστιμη και γευστική, με τόσο βελούδινη υφή -εννοείται πως κάθε μπουκιά ταραμοσαλάτας συνοδεύεται από ζυμωτό ψωμί.

Βελούδινη ταραμοσαλάτα.
Φάβα με καπνιστό χέλι

Τη σαρδέλα τη συναντάμε τηγανητή και πολλές φορές «παντρεμένη» με ντομάτα και κρεμμύδι. Στον «Τραβόλτα» θα βρείτε μιλφέιγ με παντζάρι και δοκιμάζοντάς το δεν θα μπορέσεις να του αντισταθείς. Το τηγάνισμα είναι καταπληκτικό, χωρίς να σου αφήνει την αίσθηση του λαδιού και το πάντρεμα με το παντζάρι δένει μοναδικά στον ουρανίσκο σου.

Μιλφέιγ σαρδέλας με μουςπαντζαριού.

Από τα τηγανητά δοκιμάστε την τσιπούρα που έρχεται εντυπωσιακά σερβιρισμένη σε μπουκίτσες -δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως, μέχρι να φτάσεις στην τελευταία μπουκιά.

Στα κυρίως, μεταξύ άλλων, θα βρεις 8 ειδών προτάσεις με ζυμαρικά, όπως σουπιά με κριθαράκι, αλλά και σουβλάκι με φιλέτο μπαρπούνι και γόπα και το περίφημο κοντοσούβλι καλαμάρι τόσο φρέσκο και άψογα μαγειρεμένο.

Το καλαμάρι θα το απολαύσεις σε πολλές εκδοχές στον Τραβόλτα.

Από τα μαγειρευτά που θα επιστρέψετε ξανά και ξανά για να δοκιμάσετε είναι ο ροφός με μπάμιες, ένα πιάτο τόσο ελαφρύ και διαφορετικό, και φυσικά ο μουσακάς που γίνεται από κιμά χταπόδι, καλαμάρι και γαρίδα, με μια βελούδινη και πεντανόστιμη μπεσαμέλ. Δύο κλασικά πιάτα με αέρα θάλασσας...

Η θαλασσινή εκδοχή του μουσακά

Όσο για το τέλος θα βρεις ωραίες γλυκές επιλογές, αλλά έστω μια φορά πρέπει να δοκιμάσεις το χειροποιήτο κιουνεφέ με βουβαλίσια μοτσαρέλα και λαχταριστό παγωτό καϊμάκι και έξτρα φιστίκι αιγίνης τριμμένο από πάνω.

Χειροποιήτο κιουνεφέ με παγωτό.

Info: Αρκαδίας 33& Αγίου Παύλου, Περιστέρι