Ιταλικό εστιατόριο

Bellagio: Μια τρατορία στην Αγία Παρασκευή σερβίρει πίτσα σε ξυλόφουρνο και χειροποίητα ζυμαρικά

Το μενού είναι εμπνευσμένο από αυθεντικές ιταλικές τρατορίες και σερβίρει πίτσα με φυσικό προζύμι, ψημένη σε σύγχρονο ξυλόφουρνο και χειροποίητα ζυμαρικά.

Ένα από τα πράγματα που μου είχε λείψει πολύ την περίοδο της καραντίνας ήταν να πάω για φαγητό σε ιταλικό εστιατόριο, απολαμβάνοντας όλη τη διαδικασία.

Έτσι, ένα απόγευμα μετά το γραφείο, αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου έξοδο για φαγητό επιλέγοντας το Bellagio, μια νέα ιταλική τρατορία στην Αγία Παρασκευή. Έχοντας ζήσει δύο χρόνια στη Νάπολη, οι ιταλικές γεύσεις παραμένουν οι αγαπημένες μου και πάντα ψάχνω αυθεντικά ιταλικά πιάτα στην Αθήνα.

Στο όμορφο, λιτό open περιβάλλον ο επισκέπτης θα κάνει ένα γευστικό ταξίδι με πιάτα που σερβίρονται στις αυθεντικές ιταλικές τρατορίες. Το μενού είχε δημιουργήσει ως executive chef ο Νίκος Δημητροκάλλης, ενώ τον τελευταίο καιρό στα ηνία της κουζίνας βρίσκεται ο Μιχάλης Μαργαρίτης, ο οποίος είναι expert στην ιταλική κουζίνα έχοντας προσθέσει και τα δικά του πιάτα.

Το εστιατόριο Bellagio στην Αγία παρασκευή

Στο μενού θα βρεις επιλογές για σαλάτες, antipasti, πίτσα, ζυμαρικά, ριζότο, πανίνι, burgers και για το τέλος γλυκό.

Πιάτα από το μενού της τρατορίας

Για αρχή δοκίμασα τη σαλάτα Insalata di Quinoa -με κινόα, παντζάρι, πράσινο μήλο, καρύδια, αρωματισμένο γιαούρτι με βασιλικό και dressing εσπεριδοειδών- πολύ δροσερή και ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες και για όσους θέλουν κάτι πιο ελαφρύ. Στα ορεκτικά πρωταγωνιστεί το καρπάτσιο, οι μπρουσκέτες και τα μανιτάρια και το must eat Vitello Tonnato -λεπτοκομμένο νουά μόσχου με σάλτσα τόνου. Ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο που θα το εκτιμήσουν όσοι προτιμούν τις πικάντικες γεύσεις και δε φοβούνται να συνδυάσουν το κρέας με το ψάρι.

Δροσερή σαλάτα με κινόα

Η πίτσα στο Bellagio είναι απολαυστική, καθώς το ζυμάρι φτιάχνεται με φυσικό προζύμι, είναι αφράτο και τραγανό και ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Στο μενού θα βρεις, μεταξύ άλλων, την κλασσική πίτσα Margherita -με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βασιλικό-, τη Salamela -με επιλεγμένα ιταλικά αλλαντικά- αλλά και την πιο ιδιαίτερη Pistacchio με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα μορταδέλλα, πέστο φιστικιού και τριμμένο φιστίκι.

Πίτσα  Pistacchio

Ιταλική τρατορία χωρίς ζυμαρικά δε γίνεται. Οι επιλογές είναι πολλές, νόστιμες και χειροποίητες. Εκτός από την αυθεντική Carbonara με σπαγγέτι αργής ξήρανσης, η οποία είναι ένας από τους λόγους για να πας στην τρατορία, θα βρεις επιλογές με νιόκι τέσσερα τυριά και κλασικά λιγκουίνι με μανιτάρια.

Από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι τα χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με ρικότα και φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα. Ένα πιάτο με αρώματα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Χειροποίητα ραβιόλι

Για εσένα που αγαπάς κρέας επίσης υπάρχουν επιλογές -με το λουκάνικο αγριογούρουνου, να είναι πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο. Τα φιλετίνια μόσχου είναι το new entry που αξίζει να δοκιμάσεις.

Το κρέας δένει άψογα με τις φακές.

Όσο για τον επίλογο θα είναι αναμφισβήτητα γλυκός. Θα βρεις πέντε επιλογές σε ιταλικά γλυκά με τα canolli και το τιραμισού να έχουν την τιμητική τους.

Το παραδοσιακό canolli

Info: Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή/Τηλ. 2106000646