Σπιτικό παγωτό

Σπιτικό παγωτό -Η παραδοσιακή συνταγή με τα κρυσταλλάκια που σπάνε στο στόμα

Κάθε φορά που ανατρέχουμε στο παρελθόν, εκτός από τα πρόσωπα που μας γεμίζουν ζεστασιά, υπάρχουν και οι γεύσεις που μας δημιουργούν έντονα συναισθήματα.

Το ζεστό ψωμί που θυμίζει γιαγιά, το κοτόπουλο με τις πατάτες που «φωνάζει» Κυριακή, το γλυκό κουταλιού καρύδι από το δέντρο στο χωριό. Όσες γκουρμέ γεύσεις και να δοκιμάσει κανείς δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτή τη διαδρομή στο παρελθόν που φέρνει δάκρυα στα μάτια.
Μία ακόμη συνταγή που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά οι μαμάδες, είναι αυτή του σπιτικού παγωτού. Ενός σούπερ γευστικού επιδορπίου με βάση το ζαχαρούχο γάλα και μικρά κρυσταλλάκια να σπάνε μέσα στο στόμα. Τι κι αν πλέον υπάρχουν εκατοντάδες γεύσεις και υφές; Αυτή η συνταγή είναι αξεπέραστη και μας γυρνά πίσω, στο καταφύγιο της παιδικής μας ηλικίας.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Δεν θα χρειαστείτε δεκάδες υλικά και τεχνικές. Γίνεται απλά και τρώγεται δίχως αύριο. Φτιάξτε τη και δεν θα το μετανιώσετε.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
βανίλια
σιρόπι (για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.

Αφού αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή ωραία κρέμα.

Αμέσως μετά ρίχνουμε και το εβαπορέ συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα για να μη λερώσουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Unsplash

Με το πέρας των δύο ωρών βγάζουμε το παγωτό και το ξαναχτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3-4 φορές ακόμη -όσο πιο πολλές, τόσο πιο αφράτο θα βγει το παγωτό μας.

Μόλις τελειώσουμε όλα τα χτυπήματα, ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και τώρα το αφήνουμε να παγώσει τελείως.

Πριν σερβίρουμε, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.