Σπιτική μαγιονέζα με 4 μόνο υλικά -Χωρίς συντηρητικά, με τέλειο άρωμα και γεύση
Η μαγιονέζα είναι μια από τις αλοιφές που πρωταγωνιστεί στα τραπέζια.
Είτε πρόκειται να συνοδέψουμε τα ψητά μας, είτε τις πατάτες μας, η μαγιονέζα νοστιμίζει κάθε φαγητό.
Αν είστε φαν των σπιτικών συνταγών, η σημερινή είναι πανεύκολη και θα τολμήσουμε να πούμε και, καλύτερη από του εμπορίου. Χωρίς συντηρητικά, με τέλειο άρωμα και γεύση, η σπιτική μαγιονέζα γίνεται σε 5 λεπτά και μπορείτε να τη σερβίρετε αμέσως αφού την φτιάξετε.
Θα χρειαστείτε μόνο 4 υλικά, ένα αβγό, λίγο ξύδι, 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα, λάδι και αλατοπίπερο.
Δείτε τη συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα
Υλικά
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ξύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα κάθετο σκεύος βάζουμε το ένα αβγό, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι μας και τη μουστάρδα, τοποθετούμε το ραβδομπλέντερ και έπειτα ρίχνουμε το λάδι.
Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα και να μη μας «κόψει» είναι να χτυπάμε με σταθερή ταχύτητα ακουμπώντας με το ραβδομπλέντερ τη βάση του σκεύους στην αρχή και σηκώνοντάς το σταθερά προς τα πάνω όταν τα υλικά γίνουν ένα.
Οταν σιγά -σιγά το μείγμα μας παίρνει τη μορφή της μαγιονέζας σηκώνουμε με αργές κινήσεις το ραβδομπλέντερ και εξακολουθούμε να χτυπάμε κρατώντας σταθερό το σκεύος.
Το μείγμα σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται μαγιονέζα και όταν πια όλο το λάδι έχει ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά και έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με όλα τα βήματα: