Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη -Καλύτερη από του εμπορίου, έτοιμη στο λεπτό
Η κέτσαπ μπορεί να νοστιμίσει κάθε φαγητό ενώ παράλληλα είναι το πιο γευστικό ντιπ που μπορείτε να έχετε στο τραπέζι.
Λαχταριστή με «γεμάτη» γεύση, άρωμα και τέλεια υφή, θα γίνει η ιδανική αλοιφή για τα τοστ και τα σάντουιτς, τα ψητά και τις πατάτες.
Οι συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για σπιτική κέτσαπ είναι πολλές ωστόσο εμείς επιλέγουμε πάντα μια συνταγή, δοκιμασμένη και με σίγουρο εγγυημένο αποτέλεσμα, χωρίς ζάχαρη και με εύκολη εκτέλεση.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή σπιτική κέτσαπ είναι λίγα και σαν συνταγή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος, να τα ανακατέψετε μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη -Καλύτερη από του εμπορίου, έτοιμη στο λεπτό
Υλικά
- 500 γρ. Χυμό ντομάτα;
- 1 κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
- 3 κ.σ μηλόξυδο
- μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 πρέζα κανέλας
- 1 και μισό κουταλάκι του γλυκό πάπρικα ή καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα μπαχαρικά ένα με τη σάλτσα. Αφήνουν μισόκλειστο το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιοδικά. Σκοπός είναι η κέτσαπ μας να σιγοβράσει και να δέσει.
Αφού πάρει μια παχύρρευστη υφή, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κέτσαπ μας είναι έτοιμη για το ψυγείο και έτοιμη προς κατανάλωση.