Φωτογραφία: Shutterstock

Σπιτική μαγιονέζα σε 2 λεπτά -Απόλαυση χωρίς συντηρητικά, με 5 μόνο υλικά

Η μαγιονέζα μπορεί να συνοδεύσει τα κρέατα ή και τις πατάτες σε ένα οικογενειακό τραπέζι, και όταν είναι σπιτική, είναι, φυσικά, απείρως καλύτερη.

Μπορεί στο εμπόριο να υπάρχουν κωδικοί με λιγότερα συντηρητικά, με ετικέτες που αναγράφουν λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, ωστόσο, τίποτα δεν συγκρίνεται με τα σπιτικά προϊόντα που φτιάχνει κανείς στην κουζίνα του.

Σήμερα ετοιμάσαμε μια συνταγή για την πιο απολαυστική μαγιονέζα, σπιτική και με λίγα υλικά, έτοιμη σε 2 λεπτά.

Η αλοιφή αυτή θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τις σως σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό με κρέατα και πατάτες ενώ παράλληλα θα απογειώσει τη γεύση των σάντουιτς που θα φτιάχνετε για το γραφείο και το σχολείο.

Σπιτική μαγιονέζα σε 2 λεπτά -Απόλαυση χωρίς συντηρητικά, με 5 μόνο υλικά

Υλικά

  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • 220 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε το αυγό προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ραβδομπλέντερ να ακουμπάει τον πάτο του μπολ και χωρίς να το κουνάμε χτυπάμε δυνατά για 10 δευτερόλεπτα.

Οταν ο όγκος του αρχίσει να αυξάνεται, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε συνεχίζουμε ανεβοκατεβάζοντας το ραυβδομπλέντερ για μισό λεπτό, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο. Μόλις το μείγμα γίνει ένα σταματάμε με προσοχή για να μην μας κόψει η μαγιονέζα.