Φωτογραφία: Shutterstock

Σπιτικά σοκολατάκια καρύδας με 3 μόνο υλικά -Πανεύκολα, σαν ζαχαροπλαστείου

Όταν δύο αγαπημένα υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, έτσι και τα σοκολατάκια καρύδας, με το υπέροχο άρωμα και τη μοναδική γεύση.

Οι σοκολατένιες λιχουδιές είναι οι αγαπημένες μικρών και μεγάλων και οι συνταγές με ελάχιστα υλικά και έτοιμες σε ελάχιστο χρόνο, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Αν ψάχνετε ένα εύκολο γλυκό για κέρασμα των καλεσμένων σας αλλά και για τις δύσκολες ώρες που δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τις λιγούρες σας, τα σοκολατάκια καρύδας είναι η λαχταριστή «αμαρτία» που ψάχνετε.

Με 3 υλικά λοιπόν, χωρίς ζυγαριά και σε πολύ λίγο χρόνο θα έχεις έτοιμο το γλυκό που θα ενθουσιάσει όποιον κι αν το δοκιμάσει.

Συνταγή για σοκολατάκια καρύδας

Υλικά

  • 1 συσκευασία τριμμένη καρύδα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 συσκευασίες κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε την καρύδα και στη προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα και έπειτα το αφήνουμε στο ψυγείο.

Όσο το μείγμα μας «δένει» στο ψυγείο, σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει. Απλώνουμε ένα χαρτί λαδόκολλας σε μια πιατέλα και βγάζουμε το μπολ με το μείγμα καρύδας από το ψυγείο.

Πλάθουμε μικρές μπουκίτσες και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα βουτάμε στην κουβερτούρα μέχρι να έχουμε την επιθυμητή επικάλυψη. Τα τοποθετούμε στο πιάτο με τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου παγώσει η σοκολάτα. Τα απολαμβάνουμε κατευθείαν από το ψυγείο.