Πραλίνα φουντουκιού σε μπολ

Συνταγή για υγιεινή πραλίνα φουντουκιού με 3 υλικά -Λαχταριστή, με πλούσιο άρωμα

Μπορεί η σπιτική πραλίνα φουντουκιού να έχει καλύτερη γεύση από εκείνη του εμπορίου; Oλα δείχνουν πως ναι.

Η πραλίνα σοκολάτας είναι η ιδανική αλοιφή για το ψωμί, είτε θέλουμε ένα γλυκό πρωινό ή ένα δυναμωτικό γλυκό σνακ μέσα στην ημέρα.

Αν και η γεύση της πραλίνας του εμπορίου είναι ακαταμάχητη, τα συντηρητικά είναι πολλά και πολλές φορές, αν ακολουθούμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής στερούμαστε τις απολαύσεις που μας δίνουν χαρά.

Στην προκειμένη περίπτωση, η σπιτική πραλίνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάθε άλλη αλοιφή και θα κάνει το ψωμί, τα τοστ και τα pancakes σας απόλυτα λαχταριστά.

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή και με μόνο 3 υλικά μπορείτε να φτιάξετε την πιο λαχταριστή πραλίνα κακάο που θα λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για τη σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

  • 300γρ Φουντούκια
  • 20γρ Κακάο
  • 50γρ Μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον φούρνο, μέχρι να καβουρντιστούν. Αφού κρυώσουν θα τα χτυπήσουμε στο μπλέντερ μας και μόλις γίνουν σκόνη θα προσθέσουμε το κακάο και το μέλι.

Ανακατεύοντας το μείγμα μας θα γίνει σφιχτό, αν θέλουμε λοιπόν μια πιο ρευστή υφή προσθέτουμε ένα με δύο σφηνάκια νερό.

Βάζουμε τη σπιτική μερέντα σε ένα βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μια με δύο εβδομάδες.

Καλή απόλαυση!