Νηστίσιμη σπανακόπιτα.

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο και με λίγα υλικά -Πεντανόστιμη και πανεύκολη

Η σπανακόπιτα είναι μια από τις πιο αρωματικές και γευστικές πίτες. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια δαγκωνιά.

Οι συνταγές στο διαδίκτυο είναι πολλές ωστόσο σήμερα έχουμε μια από τις καλύτερες, μια εύκολη συνταγή που κάνουμε συχνά και προτιμάμε καθώς είναι εύκολη και με πλούσια γεύση.

Μέσα από απλά βήματα θα έχετε ετοιμάσει την πιο νόστιμη σπανακόπιτα, ιδανική για σνακ στο γραφείο, στο σχολείο αλλά και για πρωινό.

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο -Πεντανόστιμη και πανεύκολη

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 250 γρ φέτα
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε έως να μαλακώσει και να μην έχει πια τα νερά του.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφού έχει κρυώσει το σπανάκι με το κρεμμύδι το ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε(αν χρειαστεί) λίγο νερό ή γάλα ώστε να έχουμε έναν αραιό χυλό. Δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτός αλλά ούτε πολύ αραιός.

Ρίχνουμε το χυλό σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.